Hagelbescherming

WARU kennen we hier vooral van de beschermdaken, die het levert om caravans en voortenten tegen een zware sneeuwlast te beschermen. Met de kennis en ervaring die het Duitse bedrijf op dit gebied heeft verzameld, rondde men onlangs de ontwikkeling af van een hagelwerend schuimfolie voor toercaravans.

Het 3 mm dikke materiaal heeft een zachte Poly-Urethaan basis, dat de inslagen van hagelstenen absorbeert en zodoende de onderliggende dakplaat beschermt. Als de beschermlaag op de caravan is geplakt, zie je de eventuele hagelinslagen in de onderliggende dakplaat niet meer en bovendien is de caravan voortaan beschermd tegen nieuwe hagelaanvallen.

Hoewel de WARU-methode iets duurder uitpakt dan herstel d.m.v. een aluminium dakplaat, lijken de verzekeringsmaatschappijen die toch te zullen omarmen. Een caravan kan namelijk niet nog eens door hagel beschadigd raken. Ook de toename in gewicht (doorsnee caravan 15-20 kg incl. lijm) is vergelijkbaar met de authentieke reparatiemethode. Daarnaast reduceert de schuimlaag het soms irritante geluid van regendruppels.

 

Gerelateerde pagina's:

Sitemap   |   Copyright © 2022 Inventive Repair   |   Realisatie: Firmaq media